اسناد جنایت صدام
فرانسه و اعطاى یک بمب اتمى به عراق
* سرلشکر وفیق السامرایى( مسوول اسبق بخش ایران در استخبارات عراق)
کمک هاى خارجى فرانسه به عراق به جایى رسید که فرستاده آنها به بغداد آمد و با وزیر دفاع وقت، عدنان خیرالله ملاقات نمود و به او گفت: «فرانسه به طور جدى زمینه هاى اعطاى یک بمب اتمى به عراق را بررسى مى نماید. مى توان براى مجبور کردن ایران به توقف جنگ این بمب را به هدف مشخصى پرتاب نمود.» من تا سال ۱۹۸۴ نسخه اى از این گزارش را که با امضاى وزیر دفاع براى صدام ارسال شده بود، در یک صندوق ویژه نگهدارى مى کردم.
*حسین کامل (رییس صنایع دفاع عراق) در این خصوص مى گوید:
«واقعیت این است که تلاش ما ساختن بمب اتم بود منتها با قدرت کم، به این خاطر که اگر موفق به پیروزى در جنگ نشدیم آن را علیه ایران به کار ببریم. صدام سال ۱۹۹۰ را براى استفاده از بمب اتم در منطقه جنوبى جنگ تعیین کرده بود آن روز تنها چیزى که براى صدام اهمیت داشت به پایان رساندن ساخت بمب اتم و استفاده از آن علیه ایران بود.»
منابع:
۱- ویرانى دروازه هاى شرقى ( وفیق السامرایى)
۲- روزنامه السفیر لبنان ۲۹/۱/۱۹۹۶
* مقام نخست آلمان در توسعه تسلیحات شیمیایى عراق
* کنت تیمرمن، محقق و نویسنده امریکایى:
«شرکت آلمانى کارل کولمب سرانجام ۶ خط تولید سلاح شیمیایى جداگانه به نام هاى احمد،محمد، عیسى، عانى، مداى و قاضى در مجتمع سامره ایجاد کرد.
اولین آنها درسال ۱۹۸۳ و آخرین شان درسال ۱۹۸۶ تکمیل شدند. از گاز خردل و اسید پروسک تا گازهاى عصبى سارین و تابون دراین کارخانه تولید مى شدند.
بى تردید این بزرگترین کارخانه سلاح شیمیایى در جهان بود.»
* رادیو بى بى سى به نقل از مجله اشپیگل:
«هیچ کشورى به اندازه آلمان چنین کمک تحقیقاتى و تولیدى به عراق در تهیه یک نوع سلاح کشنده
و تعیین کننده نکرده است.»
منابع: ۱- سوداگرى مرگ ۲- ما اعتراف مى کنیم
* ایتالیا به باشگاه حامیان بین المللى عراق مى پیوندد
* کنت تیمرمن محقق و نویسنده امریکایى:
«درآوریل ۱۹۷۲ تنها حلقه اى مفقوده در برنامه تولید سلاح هسته اى عراق، آزمایشگاه بازآمایى و استخراج پلوتونیوم از سوخت مصرفى رآکتور بود. این حلقه مفقوده را شرکت اسنیا تچینت، ازمراکز هسته اى ایتالیا پر کرد. براساس اسنادى که مدیر پیشین این شرکت فرعى گروه فیات ارایه کرده است این شرکت با فروش چهار آزمایشگاه هسته اى و سه سلول داغ به کمیسیون انرژى اتمى عراق موافقت کرده است. به اعتقاد ویلسون مدیر بخش فیزیک دانشگاه هاروارد این پروژه ایتالیایى سالانه ۸ کیلوگرم پلوتونیوم در اختیار عراق قرار مى داد که براى تولید یک بمب اتم کافى بود، درست چند روز قبل ازحمله صدام به ایران، عراق اعلام کرد که ایتالیا را به عنوان شریک عمده و اصلى خود براى تجهیز نیروى دریایى و تربیت پرسنل عراق انتخاب کرده است. همچنین مقرر شد ۱۲۰۵ افسر نیروى دریایى عراق در ایتالیا دوره ببینند. این ترجیح دادن ایتالیا بر فرانسه و شوروى یک دلیل استراتژیک داشت نه فنى؛ عراق مى خواست باشگاه حامیان بین المللى خود را توسعه و تقویت نماید.»
منبع: کتاب سوداگرى مرگ (تیمرمن)
ویژه نامه سروقامتان روزنامه جوان