از جنگ بگوییم
از جنگ بگوییم نویسنده : دیوید سیمور
ناشر : روشنه تاریخ انتشار : ۱/۱/۱۳۶۳ تیراژ : 5000
این کتاب حدیث کودکان بی پناه جنگ زده است تا بزرگان در آن تامل کنند
کودکانی که دردشان از جنگ افروزان وپناهشان نیکخواهان است
آخرین شلیک (خاطرات کاظم فرامرزی)
سیدقاسم یاحسینی
انتشارات سوره مهر چاپ اول 1386قیمت؛ 1950 تومان
کاظم فرامرزی در این کتاب هم زندگی ساده اش را روایت می کند هم خاطرات پرتلاطم جنگ را. در این کتاب می خوانیم؛ «در سال 1360 پایم به جبهه و جنگ باز شد. تا آن روز، جبهه برایم جای ناشناخته یی بود. نه آموزش درست و حسابی دیده بودم و نه با اصول جنگ و نبرد آشنایی داشتم. فقط شوق داشتم. وقتی خبر رفتنم به جبهه را به خانواده و مادرم دادم سخت تکان خوردند. در آغاز مخالفت کردند. مادرم با خشم گفت؛ نه حق نداری بروی،»
خاطرات سرهنگ محمدمهدی کتیبه
بررسی نقش عناصر انقلابی و مؤمن ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی، همواره توجه پژوهشگران را به خود معطوف کرده است. در این میان، خاطرات افرادی که درون نظام سابق ارتش و آشنا به تشکیلات آن بوده اند، در دست یابی به زوایایی از تاریخ انقلاب مفید خواهد بود. سرهنگ محمد مهدی کتیبه از جمله این افراد است. وی از جمله نیروهای مؤمن و انقلابی ارتش بود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به واسطه حضور در پادگان کازرون به فعالیت های مذهبی در کازرون مبادرت می ورزید. که از آنجله همکاری با انجمن امور دینی شهرستان بوده است.
در کتاب خاطرات سرهنگ بازنشسته محمدمهدی کتیبه ، از حوادث دوران تحصیل و دبیرستان ، دانشکدهی افسری و دانشکدهی فرماندهی و ستاد، آشنایی با انجمن حجتیه و فعالیتهای ایشان در اصفهان ، شیراز و کازرون سخن رفته است. هم چنین نقش وی در کنترل اوضاع پادگان سنندج در سال 1357 و لشکر 27 کردستان و حضور وی در دفتر نخست وزیری به هنگام انفجار دفتر، از موضوعاتی است که در خاطرات ایشان وجود دارد. مطالب فوق به اسناد باقی مانده از رژیم پهلوی نیز مستند شده است.
نام کتاب: خاطرات سرهنگ کتیبه
گرد آورنده: سرابندی، محمدرضا
ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی تاریخ انتشار: آذر 1382 تعداد صفحات: 292 قیمت: 18000 ریال قطع: رقعی
نوبت چاپ: اول شمارگان: 2000
شهر حماسه
تمام زندگی پیش روی من است
خیزابهای درد در درونش موج میزند. با پیکری نزار، سرفههای پیدرپی، موهای ریخته از شیمیدرمانی بر تخت بیمارستان است و در اوج تب و تشنجهای درد، ذهنش مدام از اطاق کوچک و دلگیر بیمارستان پر میکشد و به روزهای دور میگریزد. از کوچه پس کوچههای کودکی و نوجوانی میگذرد و به جبهههای نبرد میرسد، دوباره به سنگرها سر میکشد، از خاکریزها میگذرد و لحظهلحظههای عملیات را به خاطر میآورد. مجروحان، شهیدان، صدای تیربارها، انفجار ... زمین و آسمان آتش گرفته، قایقها پر میشوند و زیر گلوله به راه میافتند.
شناورهایی پر از اسیران عراقی از راه میرسند. باد و سرما تا مغز استخوان نفوذ میکند، بوی سیر و سبزی پخته به بوی باروت اضافه میشود ... شیمیایی زدهاند!
در هجوم این همه تصویر، صورت کوچک دخترکاش ریحانه هم هی میرود و میآید و صورت مادر ریحانه که پر از اشک است. زندگیاش پیش روی اوست! تمام زندگیای که در راه دین، وطن و امامش فدا کرد.
خواندن این کتاب با نثر شیوا و روانش و تصویرهای کامل و قوی از دفاع مقدس و مردان دلاور آن و زنانی که کوههای درد را تحمل میکنند ضروری است تا بدانیم امنیت و آسایش ملت ایران، مدیون فداکاری چه کسانی است.
دختران اُ . پی . دی
کتاب « دختران ا . پی . دی » خاطرات مینا کمایی
کتاب " دختران ا. پی . دی " یکی دیگر از مجموعه کتابهای امدادگران است که توسط واحد زنان دفترادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی منشر شده است . این کتاب در واقع خاطرات مینا کمایی اهل آبادان است که توسط لیلا محمدی تهیه و تدوین شده است . مؤلف در مورد مصاحبه و تدوین خاطرات می گوید :" پس از پیاده شدن نوارها بر روی کاغذ با 700 صفحه خاطره روبرو بودم و تقاضای خانم کمایی که مایل نبودند بخشی از خاطرات چاپ شود . حال می بایست بدون هیچ دخل و تصرفی با رعایت ترتیب نقل راوی مابقی خاطرات طوری بازنویسی شود که در سندیت اثر خدشه ای وارد نشود که سرانجام این امر با دعای خیر خانم کمایی وعنایات شهدایی که یاد و نامشان در کتاب آمده به اتمام رسید .
این اثربا تلاش مؤلف به نوعی ، از منابع قابل استفاده و استناد تاریخ شفاهی جنگ به شمار می رود .و در واقع بازخوانی خاطرات بانوانی است که از امدادگران بیمارستان امام خمینی (ره ) ( بیمارستان شرکت نفت آبادان ) بوده اند . لیلا محمدی در این باره می گوید : " بین مردم آبادان بیمارستان شرکت نفت معروف شده بود به O.P.D به همین جهت همه ما را بچه های O.P.D صدا می زدند . "
" دختران ا. پی . دی " در شمارگان 4400 نسخه و با قیمت 6000 ریال وارد بازار کتاب شده است .
خرمشهر پایتخت جنگ
چاپ دوم کتاب داستان «خرمشهر پایتخت جنگ» در سه هزار نسخه از سوی نشرشاهد وارد بازار کتاب شد.
به گزارش خبرنگار «نوید شاهد»، این کتاب که به قلم «سیدقاسم یاحسینی» تدوین شده است، حاوی متن های خاطرات، یادداشتهای روزانه، نامهها و قطعات تاریخی و دو وصیتنامه از شهید بهروز مرادی است.
«خرمشهر پایتخت جنگ» شامل چهار فصل میشود: «روزهای مقاومت در خرمشهر»، «روزهای هجران»، «یادداشتها و نامهها» و «چند وصیتنامه و یادداشت پراکنده».
در فصل اول این اثر، نوارهای کاست بر جای مانده از شهید مرادی که شامل خاطره، سخنرانی و توجیه عملیاتی میباشد، بازنویسی شده است.
فصل دوم که مطالب آن به کلی برای اولین بار منتشر میشود، خاطرات و سخنرانیهای شهید مرادی درباره عملیات شکستن حصر آبادان در سال 1360 است.
همچنین فصل سوم وچهارم، یادداشتهای روزانه، نامهها، قطعات ادبی و سرانجام وصیتنامههای آن شهید است.
در پایان نیز برخی از دستنوشتهها و عکسهای شهید آورده شده است.
نشرشاهد «خرمشهر پایتخت جنگ» را با قیمت سه هزار تومان به رشته تحریر درآورده است.