معرفی وبلاگ
زنده نگه داشتن نام و یاد شهداء کمتر از شهادت نیست. (مقام معظم رهبری)
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 869102
تعداد نوشته ها : 945
تعداد نظرات : 33
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

از جنگ بگوییم 

 

از جنگ بگوییم نویسنده : دیوید سیمور

ناشر : روشنه تاریخ انتشار : ۱/۱/۱۳۶۳ تیراژ : 5000

این کتاب حدیث کودکان بی پناه جنگ زده است تا بزرگان در آن تامل کنند

کودکانی که دردشان از جنگ افروزان وپناهشان نیکخواهان است

عاشق ترین صیاد / زندگی شهید سپهبد «صیاد شیرازی»     نوشته: معراجی پور، محبوبه     تاریخ انتشار: اردیبهشت 1385    تعداد صفحات: 144قیمت: 7000 ریال شابک: 6-119-419-964    قطع: پالتویی نوبت چاپ: اول  شمارگان: 3000    معرفی کتاب: از بهترین مجاری دستیابی به هویت انقلاب اسلامی ایران و شناخت آن، بررسی زندگی و اندیشه‌های ناب مجاهدان و عناصر فعال و تأثیرگذار پس از انقلاب می‌باشد. امیر شهید سپهبد «صیاد شیرازی»، از فرماندهان پرتلاش اما آرام جنگ و پس از جنگ بود که در فروردین ماه 1378 -در حالی که جانشین ستاد کل نیروهای مسلح کشور بود- به درجه‌ی رفیع شهادت نایل آمد. شخصیت و زندگانی شهید صیاد از چند نظر، ویژه و مورد توجه می‌باشد؛ اول، اوج و شکوه اخلاص، ایمان و عبادت آن شهید بزرگوار است که بدون آن‌که حرف و حدیث و ادعایی درباره‌ی آن باشد، زبانزد و مورد تأیید همه‌ی مردمی است که غبار زمان، فرصت آشنایی با این ستاره‌ی آسمان انقلاب را به آنان نداده بود؛ حتی آنان که پس از شهادت صیاد برای اولین بار نام او را شنیدند، بر این خلوص و تقوا گواهی دادند. دومین مسأله آن است که شهید صیاد، هم در جایگاه سردار دفاع مقدس و هم در جایگاه یکی از خدمتگزاران کارآمد و موفق سال‌های پس از جنگ، قابل الگوگیری و شناخت است. وی در سال‌های پس از قطعنامه 598، مصمم‌تر از گذشته، با تمامی جسم و جان به خدمت اهداف انقلاب اسلامی درآمد و درایت، اخلاص، توکل و ساده‌زیستی او در این دوران به اوج رسید. سومین نکته این‌که، صیاد شیرازی در حالی مورد خشم و کینه‌ی تروریست‌‌ه

آخرین شلیک (خاطرات کاظم فرامرزی)

   سیدقاسم یاحسینی

   انتشارات سوره مهر  چاپ اول 1386قیمت؛ 1950 تومان

 

 

کاظم فرامرزی در این کتاب هم زندگی ساده اش را روایت می کند هم خاطرات پرتلاطم جنگ را. در این کتاب می خوانیم؛ «در سال 1360 پایم به جبهه و جنگ باز شد. تا آن روز، جبهه برایم جای ناشناخته یی بود. نه آموزش درست و حسابی دیده بودم و نه با اصول جنگ و نبرد آشنایی داشتم. فقط شوق داشتم. وقتی خبر رفتنم به جبهه را به خانواده و مادرم دادم سخت تکان خوردند. در آغاز مخالفت کردند. مادرم با خشم گفت؛ نه حق نداری بروی،»

فعلا اسم ندارد     فعلا اسم ندارد / احمد غلامی / نشر افق / چاپ دوم 82 / 700 ت  داستان "فعلا اسم ندارد" از احمد غلامی.مجموعه ۱۴ داستان کوتاه که کلیتش به دو بخش عاشقانه و جنگی تقسیم می شود از نظر موضوع.. داستان های عاشقانه و در واقع غیر جنگی مجموعه را عموما نپسندیدم، معمولا سوژه های خوبی دارند اما غلامی خرابشان کرده و آدم دلش برای سوژه ها می سوزد. اما در مورد داستان های جنگی اش؛علاوه بر سوژه های بکر و فضا سازی و پردازش خوب نگاه بدون تعصب و دو سویه و انسانی احمد غلامی را به جنگ خیلی می پسندم . وقتی داستان های جنگی اش را می خوانی حس این فیلم های تلویزیونی جنگی که همیشه نیروهای ایرانی بهشتی بودند و دشمن متجاوز عوضی بهت دست نمی دهد. بخشی از داستان "دشمن ما" که به نظر من بهترین داستان این مجموعه است را بخوانیم: ((روبروی هم بودیم.جای گریزی نبود.شلیک گلوله ها..رگبار..بوی باروت و سایه آدم هایی که بلند می شدند و تیر می انداختند و دوباره می خوابیدند؛هراس از هم. "سکوتی" خودش رو کشید پشت گونی های ریخته سنگر دشمن و سایه آدم ها را بست به رگبار.گلوله های آن ها خاموش شد و نعره ای برخاست که همه را به سکوت واداشت.نعره درد و ترس از مرگ.خرخر غلیظ خون در گلو و ناله مرگ.. ما فاتح،آن ها مغلوب و برعکس. ما شهید،آن ها کشته و برعکس...))   در مورد داستان ها: -گاهی سکوت چیز خوبیه: بعد از خواندن این داستان فکر نکنید احمد غلامی دیوانه است . این که این داستان خط دیوانه کننده ای دارد احتمالا نقطه قوتش است! -مشترک مورد نظر: داستان تماما صداهای ضبط شده پیغام هایی است که روی پیغام گیر مردی به نام هوتن گذاشته شده . با خوندن این پیغام ها شخصیت هوتن توی ذهن ما نقش می بندد. این از همو
خاطرات سبز    مصطفی رحیمی (و جمعی از رزمندگان عملیات کربلای 5) انتشارات- نسیم حیات با همکاری صریر (وابسته به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس) چاپ اول- 1384 1400 تومان- 207 صفحه   این مجموعه شامل مقدمه و خاطراتی با عنوان‌های پست امداد، پیرمرد و پسرش، حماسه دو عیجی، گروهان فتح، انتظار در سید عبید، آدرست را به من بده، روزهای محاصره، جز شهدا همه رفته بودند و دژ می‌باشد که به وسیله مصطفی رحیمی مورد نظارت و بازبینی و ویرایش قرار گرفته است. این خاطرات توسط جمعی از رزمندگان عملیات کربلای 5 روی کاغذ آورده شده است. مقدمه: شلمچه، مقتل نام آشنای مردان مردی است که یاد آن سرزمین با عطر سجاده‌های سرخ و خاکریزهای کبود و زمین ترک‌خورده و تشنه در خاطره تاریخی ملت ایران جاودانه است. روایت سخت‌ترین نبرد کربلای 5 در اوراق نمی‌گنجد. این خاطرات به همت مجتمع بلال سازمان صدا و سیما و بچه‌های سخت‌کوش و ثاراللهی کرمان از سینه‌ها به سطر آمده است.   پست امداد/خاطره‌ای از محمدرضا عظیمی امیری ابن خاطره در مورد عملیات کربلای 5 است. روزی علیرضا کوهستانی جانشین بهداری لشکر ویژه‌ی 25 کربلا، عده‌ای از بچه‌های بهداری را صدا می‌زند و می‌گوید که می‌خواهم مطالبی از شهید حاج علی احمدی (مسئول بهداری لشکر ویژه 25 کربلا) برای شما بازگو کنم. تقریباً حدود 15 و 20 نفر در بالای تپه بهداری لشکر جمع شده بودند، علیرضا با نام خداوند شروع به صحبت کرد و در صحبت‌های خود حالت شوق و اشتیاق عجیبی داشت. او صحبت‌های خود را به این شکل شروع کرد: «دیشب حاج علی احمدی را در عالم خواب دیدم. از حاجی گله&zw

خاطرات سرهنگ محمدمهدی کتیبه

 بررسی نقش عناصر انقلابی و مؤمن ارتش در پیروزی انقلاب اسلامی، همواره توجه پژوهشگران را به خود معطوف کرده است. در این میان، خاطرات افرادی که درون نظام سابق ارتش و آشنا به تشکیلات آن بوده اند، در دست یابی به زوایایی از تاریخ انقلاب مفید خواهد بود. سرهنگ محمد مهدی کتیبه از جمله این افراد است. وی از جمله نیروهای مؤمن و انقلابی ارتش بود که قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به واسطه حضور در پادگان کازرون به فعالیت های مذهبی در کازرون مبادرت می ورزید. که از آنجله همکاری با انجمن امور دینی شهرستان بوده است. 

در کتاب خاطرات سرهنگ بازنشسته محمدمهدی کتیبه ، از حوادث دوران تحصیل و دبیرستان ، دانشکده‌ی افسری و دانشکده‌ی فرماندهی و ستاد، آشنایی با انجمن حجتیه و فعالیت‌های ایشان در اصفهان ، شیراز و کازرون سخن رفته است. هم چنین نقش وی در کنترل اوضاع پادگان سنندج در سال 1357 و لشکر 27 کردستان و حضور وی در دفتر نخست وزیری به هنگام انفجار دفتر، از موضوعاتی است که در خاطرات ایشان وجود دارد. مطالب فوق به اسناد باقی مانده از رژیم پهلوی نیز مستند شده است.

نام کتاب: خاطرات سرهنگ کتیبه

گرد آورنده: سرابندی، محمدرضا

ناشر: مرکز اسناد انقلاب اسلامی تاریخ انتشار: آذر 1382 تعداد صفحات: 292 قیمت: 18000 ریال قطع: رقعی

نوبت چاپ: اول شمارگان: 2000

 

شهر حماسه

تمام زندگی پیش روی من است

  خیزاب‌های درد در درونش موج می‌زند. با پیکری نزار، سرفه‌های پی‌درپی، موهای ریخته از شیمی‌درمانی بر تخت بیمارستان است و در اوج تب و تشنج‌های درد، ذهنش مدام از اطاق کوچک و دلگیر بیمارستان پر می‌کشد و به روزهای دور می‌گریزد. از کوچه پس کوچه‌های کودکی و نوجوانی می‌گذرد و به جبهه‌های نبرد می‌رسد، دوباره به سنگرها سر می‌کشد، از خاکریزها می‌گذرد و لحظه‌لحظه‌های عملیات را به خاطر می‌آورد. مجروحان، شهیدان، صدای تیربارها، انفجار ... زمین و آسمان آتش گرفته، قایق‌ها پر می‌شوند و زیر گلوله به راه می‌افتند.

شناورهایی پر از اسیران عراقی از راه می‌رسند. باد و سرما تا مغز استخوان نفوذ می‌کند، بوی سیر و سبزی پخته به بوی باروت اضافه می‌شود ... شیمیایی زده‌اند!

در هجوم این همه تصویر، صورت کوچک دخترک‌اش ریحانه هم هی می‌رود و می‌آید و صورت مادر ریحانه که پر از اشک است. زندگی‌اش پیش روی اوست! تمام زندگی‌ای که در راه دین، وطن و‌ امامش فدا کرد.

خواندن این کتاب با نثر شیوا و روانش و تصویرهای کامل و قوی از دفاع مقدس و مردان دلاور آن و زنانی که کوه‌های درد را تحمل می‌کنند ضروری است تا بدانیم امنیت و آسایش ملت ایران، مدیون فداکاری چه کسانی است.

زندانی فاو    ، کتاب" زندانی فاو "خاطرات گروهبان دوم عراقی عماد جبارزعلان الکنعانی است که پس از تصرف فاو بدست سپاه ایران ، در فاو چهار ماه سرگردان بود . این کتاب اولین کتاب از خاطرات اسرای عراقی است که پس ازفروپاشی حزب بعث ،و دستگیری صدام در ایران به چاپ می رسد . در مقدمه این کتاب آمده است : « گروهبان دوم عراقی عماد جبارزعلان الکنعانی از نظامیان عراق است که چند سال در ایران زندگی کرده است . او با اینکه بلند بالا و جوان است ، اما موهای سرش ریخته و کم پشت است . به همین دلیل بیشتر از سن واقعی اش نشان می دهد . او خاطرات چهار ماه سرگردانی و مخفی شدنش را در فاو در سه دفترچه چهل برگ با جلد صورتی رنگ نوشت و برای چاپ به دفتر ادبیات و هنر مقاومت مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی داد.   زندانی فاو   "زندانی فاو" از مجموعه خاطرات اسرای عراقی است که در دفتر ادبیات و هنر مقاومت مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی آماده و به تازگی روانه بازار نشر شده است .   ، کتاب" زندانی فاو "خاطرات گروهبان دوم عراقی عماد جبارزعلان الکنعانی است که پس از تصرف فاو بدست سپاه ایران ، در فاو چهار ماه سرگردان بود . این کتاب اولین کتاب از خاطرات اسرای عراقی است که پس ازفروپاشی حزب بعث ،و دستگیری صدام در ایران به چاپ می رسد . در مقدمه این کتاب آمده است : « گروهبان دوم عراقی عماد جبارزعلان الکنعانی از نظامیان عراق است که چند سال در ایران زندگی کرده است . او با اینکه بلند بالا و جوان است ، اما موهای سرش ریخته و کم پشت است . به همین دلیل بیشتر از سن واقعی اش نشان می دهد . او خاطرات چهار ماه

دختران اُ . پی . دی

  کتاب « دختران ا . پی . دی » خاطرات مینا کمایی

کتاب " دختران ا. پی . دی " یکی دیگر از مجموعه کتابهای امدادگران است که توسط واحد زنان دفترادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی منشر شده است . این کتاب در واقع خاطرات مینا کمایی اهل آبادان است که توسط لیلا محمدی تهیه و تدوین شده است . مؤلف در مورد مصاحبه و تدوین خاطرات می گوید :" پس از پیاده شدن نوارها بر روی کاغذ با 700 صفحه خاطره روبرو بودم و تقاضای خانم کمایی که مایل نبودند بخشی از خاطرات چاپ شود . حال می بایست بدون هیچ دخل و تصرفی با رعایت ترتیب نقل راوی مابقی خاطرات طوری بازنویسی شود که در سندیت اثر خدشه ای وارد نشود که سرانجام این امر با دعای خیر خانم کمایی وعنایات شهدایی که یاد و نامشان در کتاب آمده به اتمام رسید .

این اثربا تلاش مؤلف به نوعی ، از منابع قابل استفاده و استناد تاریخ شفاهی جنگ به شمار می رود .و در واقع بازخوانی خاطرات بانوانی است که از امدادگران بیمارستان امام خمینی (ره ) ( بیمارستان شرکت نفت آبادان ) بوده اند . لیلا محمدی در این باره می گوید : " بین مردم آبادان بیمارستان شرکت نفت معروف شده بود به O.P.D به همین جهت همه ما را بچه های O.P.D صدا می زدند . "

" دختران ا. پی . دی " در شمارگان 4400 نسخه و با قیمت 6000 ریال وارد بازار کتاب شده است .

 کتاب "خرم ولی خونین" که عمدتا به وقایع اشغال خرمشهر تا آزادسازی این شهر می پردازد روانه بازار کتاب شد. این کتاب از سری کتاب های دانستنی های انقلاب برای جوانان توسط انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی تابستان امسال منتشر شده است. در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: هجوم ارتش تا دندان مسلح شده عراق به مرزهای جمهوری اسلامی ایران در همان آغاز، منجر به تصرف قسمت هایی از خاک ایران شد که بی شک، مهم ترین آن ها بندر خرمشهر بود. اشغال خرمشهر به عنوان بزرگ ترین بندر تجاری ایران و شهری مهم و استراتژیک در عمق جنوب غربی ایران، از سویی رمز موفقیت رژیم تجاوزگر بعثی به حساب می آمد و از سویی دیگر، نماد مظلومیت ملت مسلمان ایران بود. خرمشهر، از اشغال تا آزادی (آبان 1359 تا سوم خرداد 1361) قبله گاه شور و حماسه و عشق و ایمان مردم و رهبری بود که زندگی و مرگ را با عزت و آزادگی می خواستند. حوادث و تحولات مربوط به این شهر، از پیش از اشغال تا پس از آزادی، فصل مهمی از حقیقت دفاع مقدس به حساب می آید. مرکز اسناد انقلاب اسلامی سعی دارد تا با ارائه تصویری روشن، هرچند مختصر، از اوضاع و تحولات شهرهای مرزی جنوب و غرب کشور که اولین سد مقاومت و ایستادگی در برابر این جنگ افروزی خانمان سوز بودند، قدمی در راه حفظ و تدوین ارزش ها و حقایق فراموش ناشدنی جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی در دوران 8سال دفاع مقدس برداشته باشد. عناوین فصول کتاب خرم ولی خونین عبارتند از: خرمشهر در آیینه تاریخ خرمشهر از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز جنگ تحمیلی لغو قرارداد الجزایر بوسیله صدام حسین و حمله به خرمشهر خونین شهر؛ از اشغال تا آزادی  این کتاب در تیراژ 3000 جلد و با قیمت 8000 ریال در 176 صفحه تدوین شده است. نویسنده این ک

خرمشهر پایتخت جنگ

 

چاپ دوم کتاب داستان «خرمشهر پایتخت جنگ» در سه هزار نسخه از سوی نشرشاهد وارد بازار کتاب شد.

 به گزارش خبرنگار «نوید شاهد»، این کتاب که به قلم «سیدقاسم یاحسینی» تدوین شده است، حاوی متن های خاطرات،‌ یادداشت‌های روزانه، نامه‌ها و قطعات تاریخی و دو وصیتنامه از شهید بهروز مرادی است.

«خرمشهر پایتخت جنگ» شامل چهار فصل می‌شود: «روزهای مقاومت در خرمشهر»، «روزهای هجران»، «یادداشت‌ها و نامه‌ها» و «چند وصیتنامه و یادداشت پراکنده».

در فصل اول این اثر، نوارهای کاست بر جای مانده از شهید مرادی که شامل خاطره، سخنرانی و توجیه عملیاتی می‌باشد، بازنویسی شده است.

فصل دوم که مطالب آن به کلی برای اولین بار منتشر می‌شود، خاطرات و سخنرانی‌های شهید مرادی درباره عملیات شکستن حصر آبادان در سال 1360 است.

همچنین فصل سوم وچهارم، یادداشت‌های روزانه، ‌نامه‌ها، قطعات ادبی و سرانجام وصیتنامه‌های آن شهید است.

در پایان نیز برخی از دست‌نوشته‌ها و عکس‌های شهید آورده شده است.

نشرشاهد «خرمشهر پایتخت جنگ» را با قیمت سه هزار تومان به رشته تحریر درآورده است.

X