معرفی وبلاگ
زنده نگه داشتن نام و یاد شهداء کمتر از شهادت نیست. (مقام معظم رهبری)
دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 863914
تعداد نوشته ها : 945
تعداد نظرات : 33
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان
نام : علی نام خانوادگی : خاورزاده تاریخ شهادت :31/3/66 محل شهادت : ماووت عراق شهرستان : بروجرد شهید در سال 1345 در خانواده ای مذهبی پا به عرصه وجود گذاشت در حالی که بیش از سیزده سال نداشت پدرش را از دست داد این ضایعه ی بزرگ نتوانست خللی در روحیه و اراده پولادین علی به وجود آورد. علی با پایان رساندن دوره ابتدایی و راهنمایی و ورود به دبیرستان فردی مفید و با استعداد در میان هم کلاسی های خودش بود عشق به امام سراپای وجودش را در برگرفته بود که در کلیه اعمال و حرکات علی کاملا ً مشخص و مشهود بود. با آغاز جنگ تحمیلی در سال 1362 به عضویت پایگاه محل در آمد و تعلیمات نظامی را فرا گرفت. در سال 1362 به همراه عده ای از رزم آوران که از دزفول با پای پیاده عازم دیدار امام بودند در بروجرد به آن ها پیوست و عازم تهران گردید و با توجه به اینکه پاهایش تاول زده و خستگی شدید بر آن ها غلبه کرده بود اما شوق دیدار امام آن اسوه مقاومت و تقوا خستگی راه را از وجودشان زدوده و دیدار امام حالتی ملکوتی در علی بوجود آورد که پس از برگشت به بروجرد بعد از مدتی عازم جبهه گردید علی در چندین عملیات شرکت نمود از جمله عملیات والفجر – فتح5 - کربلای10- حاج عمران. هر چه بیشتر در جبهه می ماند عشق دیدار کربلای حسینی وجودش را متحول تر می ساخت . در عملیات شلمچه علی از خود شایستگی فراوان نشان داد و عضوی مفید و نمونه برای لشگر 57 به شمار می آمد. با عضویت در واحد اطلاعات و عملیات لشکر 57 نهایت استعداد و نبوغ را از خود نشان داده که پس از مدتی فرماندهی تیم اطلاعات یکی از گردان ها را به عهده گرفته و با احساس مسئولیتی که داشت از این امر مهم غافل نمی شد. در شب عملیات مقدس نصر، 4 بامداد مورخه 31/3/1366 در اثر ترکش خ
نام : علی عباس نام خانوادگی : چاچ تاریخ شهادت :20/1/65 محل شهادت : سلیمانیه عراق شهرستان : خرم آباد   شهید علی عباس چاچ :در بهمن سال 1339 در روستای کره (ده پیر) در خانواده ای مستضعف کشاورز به دنیا آمد وی از کودکی فردی خوش اخلاق و دارای رفتاری حسنه بود ، به طوری که در میان فامیل و اقوام زبانزد همه بود و همه به فکر و رفتار او احترام خاصی می گذاشتند و مورد احترام همه بود.   دوران ابتدایی را در مدرسه روستای با موفقیت گذراند و به عنوان نفر اول در مدرسه معرفی شد.   او در کنار درس یار و کمک کار خانواده نیز بوده و در کودکی پرکار و فعال بود و برای محرومین و روستاییان دلسوز و پای صحبت آن ها می نشست و گوش می داد و از بی عدالتی هایی که در زمان طاغوت دیده می شد به شدت رنج می برد و همه چیز را درک می کرد. دوران راهنمایی را در خرم آباد به سر برد و سوم راهنمایی را همراه با کار به پایان رسانید.   با وجود هوش سرشاری که داشت به علت فقر مادی نتوانست به تحصیل ادامه دهد و در جریان انقلاب کاملا ً شرکت داشت تا اینکه انقلاب پیروز شد . او در اولین روزهای پیروزی از پیشتازان عضویت در سپاه بود و در آن زمان تمام وقت خود را در خدمت به انقلاب صرف می کرد.   وی در همه گرفتاری های انقلاب در کردستان ، خوزستان جنگ با گروهک ها و در جنگ تحمیلی با تمام قدرت و همیشه شرکت داشت و در اکثر عملیات شرکت کرد و چهار بار مجروح شد ولی هیچ وقت احساس خستگی یا کسالت و یا اینکه بگوید مجروح شده بازگو نمی کرد و آمادگی خود را چندین برابر می کرد.   خلاصه در طول انقلاب تا موقع شهادت همیشه در خدمت انقلاب و خط امام بود و به خط امام عشق می ورزید و علاقه شدیدی به امام و روحانیون داشت و هیچ موق

زندگی نامه شهید منصور باصری

 

تاریخ تولد :1335

نام پدر :امیر

تاریخ شهادت : -/--/1367

محل تولد :اصفهان /اصفهان /-

طول مدت حیات :32

محل شهادت :اروندکنار

مزار شهید :بهشت اکبر اهرم

 

منصور در سال 1335 در محله همت‌آباد شهر اصفهان در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان هستی گشود.

 

او آموختن علم را در سن 7 سالگی آغاز کرد و تا پایان سال سوم ابتدایی به تحصیل پرداخت. سپس مشغول به کار شد و به عنوان راننده بر روی ماشین‌های سنگین کسب معاش نمود.

 

منصور که همواره مخالف استبداد رژیم پهلوی بود، بارها با مأموران درگیر شد و اهالی محله را علیه ساواک تحریک نمود.

باصری در سن 16 سالگی ازدواج کرد و صاحب 4 فرزند شد.

 

با پیروزی انقلاب در خیل حامیان اسلام و امام قرار گرفت و از طریق بسیج سپاه‌پاسداران به جبهه رفت و حسین‌وار مبارزه کرد.

 

سرانجام این دلاور مرد 32 ساله و دوشکاچی فعال جبهه اروندرود بر اثر اصابت گلوله به سر در هنگام عملیات شناسایی آسمانی شد و در سال 1367 به شهادت رسید.

مزار پاکش در بهشت اکبر (ع) اهرم قرار دارد.

شهید حسن سیفی

تاریخ تولد :22/8/1345

 نام پدر :ابراهیم

 

تاریخ شهادت : 14/4/1365

 محل تولد :بوشهر /- /اخند

 

طول مدت حیات :20

 محل شهادت :زبیدات

 

مزار شهید :گلزارشهدای اخند

 

حسن سیفی فرزند ابراهیم در 22 آبان ماه سال 1345 در روستای اخند پا به عرصه هستی نهاد.

وی به دلیل مشکلاتی که در زندگی با آن مواجه بود، نتوانست به تحصیل علم و دانش بپردازد. از این رو از حدود سن 10 سالگی جهت امرار معاش و تأمین مخارج خانواده، در روستای خود به کار کشاورزی مشغول گشت.

سیفی از اخلاق پسندیده و رفتار حسنه‌ای برخوردار بود و دارای روحیه انقلابی بود و در تمام مجالس دینی شرکت فعال و مستمر داشت.

او در اردیبهشت ماه 1364 به خدمت سربازی اعزام گشت و پس از طی دوره آموزش نظامی، از طریق یگان 207 ارتش به عنوان رزمنده تک تیرانداز در منطقه خوزستان مشغول به خدمت گردید و سرانجام بعد از 14 ماه خدمت، در تاریخ 14/4/1365 به علت اصابت گلوله مستقیم دشمن، در سن 20 سالگی در خط پدافندی زبیدات به مقام رفیع شهادت نایل گشت و پیکر پاک او در زادگاهش روستای اخند آرام گرفت.

منبع:کتاب پروازتاخدا   -  صفحه: 94

شهید جواد زیوداری

تاریخ تولد :2/7/1331

 نام پدر :غلام

 

تاریخ شهادت : 11/12/1362

 محل تولد :لرستان /خرم آباد /-

 

طول مدت حیات :31

 محل شهادت :طلائیه

 

مزار شهید :

 

روز دوم مهرماه سال 1331 به دنیا آمد نامش را جواد نهادند و از خداوند سلامت و سعادت او را خواستار شدند. جواد در شهرستان خرم آباد بزرگ شد و به آموختن علم پرداخت، او با شوقی وصف ناشدنی تا اخذ مدرک کاردانی تحصیل نمود. سپس به استخدام آموزش و پرورش درآمد و به تدریس مشغول شد. زمانیکه جنگ تحمیلی آغاز شد جواد تاب ماندن در شهر را نیاورد و عاشقانه سلاح بر دوش گرفت و راهی میدان جنگ شد. زیوداری سرانجام هنگام عملیات خیبر در روز یازدهم اسفندماه سال 1362 در سن 31 سالگی خون سرخش بر خاک طلائیه ریخت و با پیکری خون آلود به دیدار یزدان پاک شتافت.

منبع:کتاب میان مدرسه تا عشق صفحه 17

شهید سیدجلال زینلی

تاریخ تولد :1349

 نام پدر :

 

تاریخ شهادت : 5/5/1367

 محل تولد : /- /-

 

طول مدت حیات :18

 محل شهادت :اسلام آبادغرب

 

مزار شهید :

 

سید جلال زینلی در خانواده‌ای متدین ونسلی از تبار نسل سادات، متولد شد.او که در سال 1349 چشم به جهان گشوده بود. در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی کودکی خردسال بود، و درروزهای آغازین جنگ تحمیلی نیز هنوز به سنین نوجوانی نرسیده بود.

اما عشق به ولایت فقیه در دل او می جوشید و او که انقلاب را هدیه‌ی خدا می دانست درصدد حفظ آن برآمد وسرانجام در سن 18 سالگی دین خود را به اسلام و انقلاب ادا کرد، ودر عملیات مرصاد، در تاریخ 5/5/1367 دراسلام آباد غرب به درجه رفیع شهادت نائل گشت.

منبع:روزنامه جمهوری اسلامی   -  تاریخ:  1384/3/3 -  صفحه: 3

شهید سیدمرتضی زینعلی

تاریخ تولد :1316

 نام پدر :

 

تاریخ شهادت : 17/5/1366

 محل تولد : /- /-

 

طول مدت حیات :50

 محل شهادت :

 

مزار شهید :

 

سیدمرتضی فرزندی از تبار پاک زهرای اطهر (س) بود؛ که با پیروزی انقلاب اسلامی به یاری امام امت (ره) شتافت و در جرگه‌ی رزمندگان اسلام قرار گرفت.

او به صورت قراردادی در سپاه پاسداران فعالیت داشت و به عنوان انتظامات در آسایشگاه جانبازان فعالیت نمود.

زینعلی که تشنه‌ی حضور در مناطق جنگی بود، عاشقانه عزم دیار نور کرد و سرانجام در تاریخ 17/5/1366 در سنّ 50 سالگی شهد شیرین شهادت نوشید.

منبع:مطالب ارسالی از مدیریت بهداری کل سپاه پاسداران 

وصیت‌‌نامه

 

وصیتنامه :

ای خدای مهربان! تو می‌دانی برای چه این راه را انتخاب نموده‌ام و با آگاهی و شناخت و با رهنمودهای امام امت [ره] به میدان نبرد شتافتم و به خاطر تحکم [حاکمیت] اسلام ناب محمدی و تداوم انقلاب به جهاد فی سبیل الله روانه شدم تا پرچم اسلام بر فراز قله ها برافراشته شود ...

منبع: پرونده شهید در لشگر 10

شهید سید محمد زینال حسینی تاریخ تولد :1342  نام پدر :سید عباس   تاریخ شهادت : 14/تیر/1366  محل تولد :تهران /- /-   طول مدت حیات :-  محل شهادت :   مزار شهید :   سید محمد در سال 1342 در تهران چشم به جهان گشود و در دامان پر مهر خانواده رشد کرد. دوران تحصیل ابتدایی را با موفقیت پشت سر گذاشت. مدت اندکی از ورود او به هنرستان می‌گذشت که جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شروع شد و وی، با رها کردن نیمکتهای مدرسه، در سنگرهای جبهه‌های نبرد، دانش‌آموز مدرسه عشق گشت و فعالیت خود را در گروه تخریب جنگهای نامنظم به فرماندهی شهید چمران شروع کرد. پس از آن به سمت سرپرست گردان تخریب سید الشهدا منصوب شد. ابتکار و خلاقیت او در علوم و فنون تخریب و محاسبات دقیق در انفجارات پلها و جاده‌ها او را علمدار تخریب ساخت. دوره‌های عالی نظامی‌ و چتربازی را طی دوران دفاع مقدس فرا گرفت. مسیر معبرهای میادین مین را در عملیاتهای مختلف طراحی کرده و باز نمود و شاگردان بسیاری را در مناطق عملیاتی آموزش داد. رزم شبها و مانورهایی که او برای آمادگی نیروها برگزار می‌کرد واقعاً سختتر از خود عملیات بود. در شب عملیات برای استقرار، نزدیکترین مکان را به میدان مین دشمن و خط مقدم، انتخاب می‌کرد تا اگر نیروها با مشکلی مواجه شدند خودش وارد عمل شود. توجه به معنویات از جمله ظرافتهای کار سید بود. سید نه تنها استاد تخریب بلکه به عنوان معلم اخلاق و الگویی برای نیروهای بعثی به شمار می‌رفت. در طی حضورش در صحنه‌های نبرد سه بار مجروح و شیمایی گشت و سرانجام در تاریخ 14/4/1366 در عملیات نصر 4 در قله ماووت عراق در حالیکه جانشین تیپ سوم کربلا بود بر اثر اص

شهید محمد زین العابدینی

تاریخ تولد :1337

 نام پدر :کریم

 

تاریخ شهادت : 15/5/1361

 محل تولد :اصفهان /اصفهان

 

طول مدت حیات :24

 محل شهادت :

 

مزار شهید :مفقودالجسد

 

محمد در سال 1337 در منطقه‌ی رهنان اصفهان به دنیا آمد. پدرش کریم به تربیت اسلامی او همت گماشت. در سن 7 سالگی به مدرسه رفت و آموختن را تجربه نمود. بعد از اخذ مدرک سیکل به دبیرستان امیرکبیر برازان رفت اما دیگر ادامه تحصیل نداد. زین‌العابدینی در دوران جوانی به خدمت نظام وظیفه فرا خوانده شد؛ هنوز مدتی نگذشته بود که معافی گرفت اما جنگ تحمیلی برگ زرینی از عاشقی او بود و با فرا خواندن متولدین سال 1337 راهی دیار نور شد و همراه ارتشیان غیور حماسه آفرید. تا اینکه در جبهه‌ی خرمشهر در مرحله‌ی سوم عملیات بیت‌المقدس با سمت آرپی‌جی‌‌زن طلایه‌دار لشگر خمینی(ره) گشت و در تاریخ 15/5/1361 در سن 24 سالگی شوکران عشق الهی را سر کشید و به آسمان پیوست. پیکر پاکش برای همیشه آنجا ماند.

منبع:کتاب سرگذشت سرافرازان جلد 1 صفحه‌ی 263

X